De in Deventer gewortelde alternatieve rockband New River Coalfield is klaar to rock the stage. De driemansformatie, duidelijk geïnspireerd door de grote rocktrio’s uit de muziekgeschiedenis, heeft het afgelopen jaar volop gewerkt aan een flinke setlist met eigen materiaal en staat te popelen om dit aan de wereld te laten horen.

De 4 tracks tellende EP die New River Coalfield in 2015 heeft opgenomen in de Amsterdamse studio Split Second Sound, is een gevarieerde greep uit het repertoire en maakt duidelijk waarmee de band de wereld wil laten kennismaken. De EP laat een opvallend eigen geluid horen waar de energie van afspat. De songs zijn gefundeerd met strakke en donderende bas en drums waarna ze op smaak zijn gebracht met stevig gitaarwerk en ietwat melancholische zang.

De sound van New River Coalfield kenmerkt zich verder door de combinatie van meerstemmige zang, wisselende maatsoorten en het spelen met timing en dynamiek. 

De teksten vinden hun oorsprong in zaken die de band bezighoudt, waarbij onder andere persoonlijk leed, historische onderwerpen en maatschappelijke thema’s de inspiratie vormen voor de liedjes.     

New River Coalfield bestaat uit Bart Kemper, Arno Bosman en Teun Marsman. Alle drie hebben ze voornamelijk in de regio aardig aan de weg getimmerd in bands als Gener-C, Cafebar 401 en Swamp Nouveau. Met New River Coalfield zijn ze klaar voor een nieuwe stap. In 2015 zal de band, naast het verder uitbouwen van het repertoire, de podia van hopelijk vele zaaltjes en festivals gaan beklimmen.

 

New River Coalfield is:

Bart Kemper:         Zang + gitaar

Arno Bosman:       Basgitaar + zang

Teun Marsman:     Drums